Top 3 Instagram trenda kada je zdrava ishrana u pitanju

Društvene mreže postale su dnevna doza inspiracije i uzele su uticaj u mnogim sferama našeg života,ishrana

pa pored mode i beauty saveta, na društvenim mrežama u poslednje vreme možemo pronaći i mnogobrojne trendove u ishrani, koji se odnose na zdrav život i clean ishranu.

Danas smo za vas izdvojili 3 najpopularnija instagram trenda, kada je ishrana u pitanju:

Sveže ceđeni sok od celera:

Pobornici zdravog života, odlučili su da sok od ceđenog celera, postane njihov prvi napitak i njime su zamenili šoljicu kafe, ili čaja, a svoja iskustva, mnogi su sa nama podlelili na instagramu.

Ovaj sok izvanredan je odabir za unutrašnje hidriranje celog organizma. Pozitivno utiče na sjaj kože, ali i na celokupno stanje našeg organizma. Važno je da znate da ovaj sok nije adekvatna zamena za doručak

, već samo prvi napitak, koji će ujutru pročistiti, hidrirati, ali i pokrenuti naš organizam.

 Plavi doručak:

Još jedan instagram trend u svetu zdrave ishrane je plavi doručak, kome je glavni dodatak blue majik ekstrat spiruline. Ovo je uglavnom dodatni sastojak chia pudinzima i omiljenim smutijima, koji sa svojom divnom nijansom plave predstavljaju pravu atrakciju na društvenim mrežama. Blue majik sadrži dozu gvožđa i vitamina preko potrebnih organizmu, pa je odličan dodatak ishrani. Iako je intenzivne boje, ne menja ukus hrani, pa ne postoji tačna preporuka za količinu, koju stavljate u svoj obrok.

Mindful eating:

Oni koji su probali, kažu da je mindful eating najbolji režim ishrane, koji će vas dovesti do sjajnih rezultata, a potrebno je samo da osluškujete vaš organizam, da jedete kada ste gladni i prestanete,

kada ste siti. Jedete polako, uživate u hrani i dopuštate nervnim impulsima, da mozgu pošalju informaciju da ste siti,

čime sprečavate mehaničko prejedanje, koje je jedan od glavnih krivaca za problem sa viškom kilograma.