SOS: 4 znaka da je našem tijelu potreban temeljan detox

 

1. Učestala nadutost

Naše tijelo na dnevnom nivou ima potrebu za pražnjenjem nagomilanih toksina i štetnih materija, što podrazumijeva i pražnjenje crijeva, barem jednom dnevno. Ako to pražnjenje izostane, toksini se vraćaju u krvotok i prave disbalans u organizmu, što dovodi do nadutosti i oticanja cijelog tijela.

 

 

2. Loš zadah

Loš zadah je jedan od prvih pokazatelja da vam je tijelo puno toksina. Loš zadah nastaje kao posledica toga što jetra i creva ne mogu efikasno da se oslobode toksina.

3. Osjetljivost na mirise

Nagomilani toksini u našem organizmu izazivaju snažen reakcije na mirise. Kada naša jetra ne može da se oslobodi toksina, često postajemo osjetljivi na mirise iz spoljašnje okoline, što se dešava usled zatvorenih puteva detoksikacije. Kada je proces detoksikacije usporen, naša čula postaju izoštrenija i osjejtljivija.

4. Kilogrami stagniraju

Hormonski disbalans, nepravilna ishrana, ali i nagomilani toksini u organizmu, jedan su od glavnih krivaca što naši kilogrami ne spadaju, čak i onda kada se čini da smo uložili sav trud. Toksini poput PCB-a, dioksina i drugih, su lipofilni, što znači da se zadržavaju u masnim ćelijama.