Soda bikarbona u službi ljepote i zdravlja. 8 izuzetno korisnih saveta.

1. Neprijatan miris znoja.

Nadam se da znate, da koristeći industrijske antiperspirante blokirate znojne žlezde. Znoj jednostavno ne izlazi. Zato su i „cijenjeni“, ali uzalud. Jer, zajedno sa znojem, iz organizma se uklanjaju i toksini.

Blokiranjem znojnih žlijezda, tijelo se ne čisti. Prisustvo soli aluminijuma i parabena u sastavu antiperspiranata i dezodoranasa, povećava rizik od nastanka raka dojke i drugih malignih oboljenja. Neprijatan miris znoja ispod pazuha usjpešno otklanja soda bikarbona.

Soda bikarbona u službi ljepote i zdravlja
Ako na suvi i čisti pazuh nanesete njenu manju količinu, možete biti mirni 24 sata! U toku cijelog dana- nikakav neprijatan miris! Čak i ako znoj lije kao rijeka, brzo se suši, ne ostavljajući nikakve tragova u vidu fleka, ili neprijatnog mirisa na odjeći. Možete napraviti i dezedorans sa sodom bikarbonom.

 
2. Kupke protiv neprijatnog mirisa nogu

U rastvoru tople vode i sode bikarbone (na 3l vode 3 supene kašike sode), posle napornog dana, potopite umorna stopala. Ako radite ovo redovno, neprijatnog mirisa ćete se zauvijek osloboditi. Uz pomoć sode bikarbone možete postići efekat glatkih i nežnih stopala.

3. Perut.

Od ove neprijatne pojave pomoći će sledeći recept:

Pokvasite kosu vodom, zatim energičnim pokretima utrljavajte sodu bikarbonu u kožu glave. Nakon toga, kosu isprati i osušiti.

Radite proceduru svaki put kada treba da perete kosu, pri tome šampon ne treba koristiti – soda bikarbona ga odlično zamjenjuje! Ispočetka, kosa će izgledati suvom, ali to je privremena pojava. Veoma brzo će postajati mekša, a perut nestaje zauvijek.

4. Sjajna, zdrava i svilenkasta kosa.

Soda bikarbona u službi ljepote i zdravlja
Možete pripremiti pravi domaći šampon za pranje kose. U pola čaše vode promiješati 1 supenu kašiku sode bikarbone, 1 jaje i 2 kašike alkohola (ili domaće rakije). Nanesite na mokru kosu, izmasirajte i isperite vodom. Zatim, isperite i zakiseljenom vodom (na 1 l vode dodajte 2 kašike alkoholnog sirćeta ili soka limuna)

Ako prilikom pranja kose dodate vašem šamponu kašiku sode bikarbone, ne samo da ćete dobro ukloniti ostatke laka i gela, već i učiniti kosu sjajnom i svilenkastim, jer voda postaje mekša. Svijetla kosa će još posvijetliti.

5. Piling za lice.

Soda bikarbona u službi ljepote i zdravlja
Napravite kašu od vode i sode bikarbone.Vodu možete zamijeniti gelom za umivanje, u jednakim proporcijama. A ako dodate još i kašičicu meda, ovo sredstvo za čišćenje lica biće neprocjenljivo. Kružnim pokretima uradite masažu lica ovim pilingom, isperite vodom i nanesite kremu.

6. Izbeljivanje zuba.

Soda bikarbona u službi ljepote i zdravlja
Da postignete zadovoljavajući efekat, perite zube mešavinom soli i sode bikarbone u istim proporcijama.

7. Neprijatan miris iz usta.

Boriti se sa ovom neprijatnom pojavom možete uz pomoć gorenavedenog recepta (za izbeljivanje zuba). Proceduru možete ponavljati svaki dan (možete bez dodatka soli). Neprijatan miris nestaće bez traga.

8. Otoci ispod očiju.

Soda će otkloniti i podočnjake i kesice ispod očiju. Napravite rastvor: na 100 ml. tople vode ili čaja dodajte 1 kašičicu sode bikarbone, promiješajte. Pokvasite tupfere i stavite na 10-15 minuta na predeo ispod očiju.