Njega kože za vrijeme i poslije brijanja

Problemi kod brijanja

Time ne samo da oštećujemo kožu, nego uzrokujemo i posjekotine od kojih neke krvare a neke samo zadaju neugodan osjećaj peckanja. Ovako koža gubi svoju prirodnu zaštitu i podložnija je razvoju bakterija i patogenih klica, zbog čega na njoj mogu nastati više ili manje gnojni prištići.njega kože

 

Infekcija izazvana brijanjem može se dogoditi i nekoliko dana kasnije, nakon što dlake počnu ponovo rasti. Često zbog prekratko odrezane dlake, ona počne rasti u kožu. 

Kako umanjiti neugodne posljedice brijanja?

Kako bi brijanje imalo što manje neugodnih posljedica treba se pridržavati nekoliko pravila. Prvo je potrebno omekšati kožu prije brijanja kako bi bila što više elastična i hidratizirana, a pore otvorene. Time je manje podložna povredama i oštećenjima. Zbog toga je poželjno brijati se nakon tuširanja.

Prije brijanja navlažite kožu vodom i nanesite pjenu, odnosno kremu za brijanje. Ovi proizvodi omekšaće i kožu i dlaku. Ako nemate kremu za brijanje nogu ili pazuha, isti trik učiniće regenerator (ili šampon) za kosu.   

Britvica kojom se brijete uvijek mora biti oštra. Oštra britvica reže dlaku brže, u manje poteza, pa se i koža tako manje oštećuje. Iz istog razloga treba britvicu očistiti nakon jednog ili dva poteza, kako bi uvijek bila maksimalno učinkovita.

Nakon brijanja dobro isperite kožu od dlačica i pjene. Muškarci bi posebno trebali obratiti pažnju na ovaj korak. Njima se nakon brijanja preporučuje umivanje u hladnoj vodi kako bi zatvorili pore i tako umanjili mogućnosti za infekciju.

Nakon čišćenja lica, preporučuje se nanijeti neki preparat za njegu kože. Za ovu primjenu odličan je hidrolat smilja. Ovaj prirodni pripravak odličan je ne samo jer ima izuzetno umirujuće djelovanje na kožu, nego i zato što podstiče brže zacjeljivanje rana

 On je u potpunosti prirodan proizvod, a njegovim korištenjem iskorištavate sve blagodati ove čudesne biljke. Hidrolat smilja odličan je preparat za njegu kože nakon brijanja, ali i općenito za njegu suve, osjetljive i oštećene kože, kao i kože s opeklinama od sunca i ostalim oštećenjima, poput masnica, endema i hematoma.  

Hidrolat smilja posebno se preporučuje muškarcima koji svakodnevno briju lice i ženama koje često briju pazuhe i noge. Učinak hidrolata osjetit ćete već nakon prve primjene, a dugoročnom upotrebom vidjet ćete značajne promjene u izgledu i zdravlju vaše kože.njega kože